Wednesday, June 26, 2013

RUJUKAN PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27

RUJUKAN PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27 boleh dapatkan terus di SINIPEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN GRED W27 


Bagaimana Cara LULUS Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dengan mudah? Bersabar.. Lihat dulu apa dia Peperiksaan Penolong Akauntan W27 Baca sikit info Penolong Akauntan W27:Jadual Gaji:
GAJI MINIMUMGAJI MAKSIMUMKADAR KENAIKAN GAJI TAHUNAN
RM1,366.27
RM4,433.07


RM145.00


Syarat Lantikan:
  • diploma dalam bidang pengajian perdagangan, pengajian bank atau pengajian perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
    [ Gaji Permulaan: RM1,667.08 ]
  • Licentiate of Chartered of Secretaries and Administrators of United Kingdom dalam bidang kewangan yang diiktiraf oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    [ Gaji Permulaan: RM1,892.68 ]
  • lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.


Deskripsi Tugas:
Bertanggungjawab melaksanakan, menyelia sistem dan operasi berkaitan dengan akaun pembayaran gaji, kutipan hasil, terimaan hasil, klasifikasi hasil, penyelenggaraan buku tunai, daftar deposit, amanah dan penyediaan laporan tahunan.


-->> Peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam Gred 27 meresahkan banyak graduan diploma sekarang kerana semua pemegang diploma yang mahu memasuki perkhidmatan awam harus melalui tapisan yang sama seperti pemegang Ijazah. Perlu melepasi peperiksaan bertulis, Assessment Center dan temuduga sebelum sampai ke jawatan yang dipohon.

-->> Jika dilihat dari sudut positif, ianya sangat bagus kerana akan lebih ramai calon yang berkualiti menjawat jawatan kerajaan (setelah ditapis dengan 3 peringkat saringan). 04/07/2013 ini, ribuan calon dipanggil untuk menduduki peperiksaan Penolong Akauntan Gred W27.Saingan amat sengit! 

-->> Untuk makluman, peperiksaan Gred 27 adalah jauh lebih mudah berbanding Gred 41. Jika jawatan Akauntan W41 mempunyai 5 seksyen dalam peperiksaan bertulis, Penolong Akauntan W27 HANYA mempunyai 2 Seksyen dalam ujian bertulis!


FORMAT SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27;


• Seksyen A 

Calon diberikan 40 minit untuk menjawab 50 soalan. Seksyen ini sangat luas skopnya mencakupi soalan melibatkan isu semasa, alam sekitar, sukan dan lain-lain. Jika mahu ditanya apakah rujukan KHAS untuk berjaya dalam seksyen A, saya katakana TIADA! Ianya bergantung kepada kepekaan anda terhadap isu semasa, pembacaan dan pengalaman. Manakan tidak, pernah ditanya dalam Seksyen A tentang siapakah Ketua Hakim negara pada sekian-sekian tahun! Ajaib sungguh soalan dia betul tak?


• Seksyen B

Calon diberikan masa 45 minit untuk menjawab 40 soalan. Seksyen ini anda boleh merancang kejayaan anda kerana skop soalan adalah lebih terkawal berbanding seksyen A. Soalannya berkisar soalan logic, kebolehan anda interpretasi data dan juga soalan Matematik silibus tak lebih dari SPM. -->> Jadi bagaimana dengan persediaan anda untuk kedua-dua seksyen ini? Ambil masa dan manfaatkan persediaan anda ke tahap yang paling baik. Buat persediaan sehabis baik. Jangan terlalu risau sampai tak boleh tidur! 

-->> Jika boleh dicadangkan rujukan yang boleh anda rujuk, suka untuk saya cadangkan Rujukan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 yang diterbitkan oleh Tim Infokerjaya.Kenapa Perlu Mendapatkan Rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27


Segala ilmu serta informasi yang terkandung di dalamnya merupakan ilmu serta informasi yang ‘real’, yang datang dari pengtahuan serta pengalaman. Inilah satu-satunya panduan yang boleh anda gunakan bagi mencapai impian menjawat jawatan kerajaan.

Panduan yang lengkap dimana ia menyentuh semua bahagian yang perlu dijawab oleh calon-calon. 

- Ianya bukan setakat lengkap malah dihuraikan secara terperinci

- Juga dibekalkan dengan contoh-contoh soalan dan jawapan!

- Soalan berkaitan GTP banyak ditanya dalam peperiksaan kerajaan 2012. Nota khas GTP merupakan satu komponen dalam pakej ini yang bakal membantu anda!


--->> Oleh itu bagi mengubah masa depan anda dengan menjadi seorang Penolong Akauntan W27, BERTINDAK SEKARANG!Testimonial Mereka Yang Telah LULUS Peperiksaan Penolong Akauntan W27 Tahun 2012 
-->> Insya'Allah anda dapat menghadapi Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dengan lebih mudah dan tenang seterusnya BERJAYA dan LULUS Peperiksaan Penolong Akauntan W27. Cara mudah untuk LULUS Peperiksaan Penolong Akauntan W27 disediakan khas untuk anda. Pilih untuk LULUS! Anda tak seharusnya GAGAL lagi!

Panduan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 terus dapatkan di web rasmi ---->

http://tinyurl.com/peperiksaanpenolongakauntan

Sebarang pertanyaan Rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan "LIKE" facebook kami ---->

https://www.facebook.com/rujukanpeperiksaankerajaan


No comments:

Post a Comment